Kanelstänger i hög

Godare vardag med kanel

Vår älskade bullkrydda är vanligast i bakningen och efterrätterna. Men den har så många fler möjligheter och det är dags att låta vardagsmaten bli lite mer på kanelen.

Det är barken på kanelträdet som kan stoltsera med att vara en av våra favoritkryddor. Med sin milda smak trivs den alldeles utmärkt tillsammans med flera andra kryddor. Ett starkare paprikapulver och kanel sätter sprätt på vardagsfärsen. Tillsammans med spiskummin i grönsaker, bönor och linser blir det nya sunda och spännande tillbehör på bordet.

Även fisk mår bra av en gnutta kanel, vår fiskcurry ett strålande bevis på det. Låt helt enkelt vardagsmaten bli lite mer på kanelen.

Tips: Kanel, spiskummin och gurkmeja är en perfekt blandning för ett kryddigt matris.

 

Topphemligt om kanelbullar

Tricket för att få kanelbullarna saftigare ligger i en klibbigare deg och lång jästid. Gärna 2–3 timmar totalt, men inte mer än 30 minuter när de är utbakade och på plåten. Vill du ta bullbaket ytterligare ett steg, kan du testa att använda gammeldags mjölk och byta vetemjölet mot dinkelsikt. Vi vågar påstå att de här bullarna är extremt goda.
Men vi kan inte motstå frestelsen att bjuda på några fler kanelinspirerade efterrätter.

 

Några kryddiga tips

Kanelstång som får koka med i en gryta eller kompott ger en distinktare smak än den malda kryddan. Bästa garam masala-blandningen gör du själv. Fler tips och kryddfavoriter hittar du här.

Spännande smaker i kryddhyllan

Gör egen garam masala

Nu bygger vi om

Logga in på figuren uppe till höger för att komma till Mitt Coop och se din personliga information.

Vad mer är nytt?

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!