Fyllda grönsaker, okra och hommous

Ramadan & Eid al-fitr

Ramadan är fastemånaden för muslimer som avslutas med en tre dagar lång fest, Eid al-fitr. Välkommen att fira ramadan med oss!

Dadlar, bönor och linser är viktiga inslag under ramadan. Efter att inte ha ätit under dagens ljusa timmar bryts fastan strax efter solnedgången. Ofta sker det med ett glas vatten, en brödbit och dadlar. Därefter brukar det serveras en soppa, gärna en linsoppa. Fyllda smördegsknyten, kycklingrätter och bönor i tomatsås är några andra vanliga inslag på middagsbordet.

 

Den stora festen

Efter den långa fastemånaden väntar Eid al-fitr, då man ger varandra presenter, köper nya kläder till barnen och fyller bordet med god mat och sötsaker. Under tre dagar samlas familj och vänner till en härlig matfest.

 

Vinbladsdolmar, aubergineröra och harissa

I vårt sortiment Världens mat finns både färskvaror och färdiga rätter på burk som gör matlagningen enklare. Oljor och inläggningar gör att råvarans goda smak bevaras på bästa sätt.

Lägg upp burkarnas innehåll på vackra fat och låt både öga och gom få njuta.

Relaterat innehåll

Nu bygger vi om

Logga in på figuren uppe till höger för att komma till Mitt Coop och se din personliga information.

Vad mer är nytt?

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!