Änglamarkspaviljongen serverade 10 000 portioner

KF, Coop och Konsumentföreningen Stockholm serverade 10 000 portioner mat och delade ut 1 500 blöjor i Änglamarkpaviljongen på Smaka på Stockholm/Stockholm Grönt i Kungsträdgården i Stockholm den 2-6 juni.

- Änglamarkpaviljongen var väldigt populär under hela veckan. Vi hade en strid ström av matgäster som åt våra ekologiska maträtter och lyssnade på Coops matinspiratör Sara Begner och Louise Ungerth, chef för konsumentfrågor hos Konsumentföreningen Stockholm, som lagade och pratade om mat, säger Maria von Sydow, projektledare för Stockholm Grönt hos KF och Coop.

Paviljongen gästades också av kocken Melker Andersson som lagade mat tillsammans med Sara Begner.

De nya Änglamarkblöjorna var en produkt som fick stor uppmärksamhet i paviljongens särskilda babyhörna.

- Vi delade ut 1 500 änglamarkblöjor, antingen genom att föräldrarna bytte direkt på plats eller genom att de fick prover med sig. Föräldrarna fick också rabattkuponger värda 20 kronor, liksom babyvåtservetter, säger Maria von Sydow.

Konsumentföreningen Stockholm värvade medlemmar och lärde ut nyttig information om ekologi till barn och deras föräldrar genom tipspromenaden på Ekostigen.

På torsdagen 3 juni delades också Änglamarkspriset ut på Kungsträdgårdens stora scen. Änglamarkstipendiaterna, som fick 100 000 kronor, blev som bekant Anders och Maria Engvall som föder upp Kravgrisar på Forsa gård i Säters kommun.

Änglamarkpaviljongen är återanvändbar. Delarna har packats ned och förvaras i två containers i terminalen i Bro. Därmed kan vi räkna med att få se den vid fler evenemang.

Läs mer Änglamarkspriset här!