Utdelning Stipendium 2016

Följande föreningar erhåller pengar ur fonden 2016

 

Stenungsunds Friidrott:  Ca 90 aktiva barn. Skall satsa på hälsoprofil 2017 med tema kost. Planera och erbjuda utbildningsträffar för barn/ungdomar och deras föräldrar. Syftet är att ge våra nya aktiva en sund inställning till mat och en djupare förståelsee för grundstenarna som krävs för att ha en aktiv fritid.

Trollhättans IF:  Trollhättans äldsta idrottsförening. Ett härligt gäng tjejer & killar i åldrarna 8-55 år som alla har olika former av funktionsnedsättningar. Den gemensamma nämnaren är att de älskar att spela fotboll.Satsar på att medverka vid special Olympics nationella spel i fusal 4-5 mars 2017.

IK orient:  Friidrottsförening i Uddevalla som har 420 medlemmar varav 230 träningsaktiva barn från 7 år. Vill satsa ännu mer på barnverksamheten och på så sätt få in fler barn i rörelse. Stipendiet skall användas till att utbilda nya och befintliga ledare i alla friidrottsgrenar och starta upp nya grupper som får fler barn i rörelse.

Munkedals BK/ishockey:  Föreningen har gjort en nystart. Barnen i skridsko/hockeyskola har desan 2014 gått från 5 till 40 stycken. Skall fortsätta förbättra den idrottsliga verksamheten så att barn får chans att prova ishockey och möjlighet till glädjefylld träning.

Lindome Gymnastikförening: En förening som bedriver gruppgymnastik för både barn och vuxna. Har över 600 medlemmar. Barngymnastiken är mycket populär och över 200 barn står i kö för att komma med. Stipendiet ska användas till stimulans, rekrytering och utbildning av nya ledare.

Stort Grattis till alla våra stipendiater 2016!