Vi söker en ny VD

Vi söker dig som på ett engagerat sätt vill fortsätta driva verksamheten framåt då nuvarande VD ska gå i pension.

I vår bransch söker vi människor med sinne för affärer, livsmedel och matlagning samt intresse för att arbeta för och med människor. Som anställd hos Coop Norrbotten är du en del av något större. Du blir en del av en matkedja som ägs av alla som är medlemmar. Där all vinst går tillbaka till oss i form av nya butiker, jobb och det där som gör livet extra härligt att leva. Du är en del av en matkedja som håller länet levande. Vid kusten, inlandet och i fjällbyarna. Att jobba för Coop Norrbotten betyder att du jobbar för ett starkare Norrbotten. Som en del av den goda kraften.

Ditt uppdrag

Som VD är du ytterst ansvarig för att utveckla den löpande verksamheten enligt styrelsens riktlinjer och anvisningar. Detta innebär bland annat ansvar för att implementera och genomdriva Coop Norrbottens vision, strategier och verksamhetsplaner samt att lyfta identifierade utvecklingsbehov till styrelsen. Som VD har du det övergripande ansvaret för personal-, ekonomi- och verksamhetsfrågor. Rollen innebär många kontaktytor och du förväntas ha en löpande dialog och ett starkt engagemang i Coop:s verksamhet både nationellt som regionalt. Samhällsutveckling är naturligt för Coop och som VD på Coop Norrbotten förutsätter vi att du har ett genuint intresse och att du engagerar dig naturligt i dessa frågor. Du leder Coop Norrbottens ledningsgrupp och rapporterar direkt till styrelsen.

 

Vem är du?

Vi söker dig som delar Coop Norrbottens kooperativa värdegrund och har en god insikt om medlemsägda verksamheter. Sannolikt har du erfarenheter från kunddriven verksamhet med snabbrörliga varor eller tjänster, erfarenhet av affärsförhandling samt erfarenhet av verksamhetsutveckling kopplat till omvärldsförändringar. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av styrelsearbete, erfarenhet av att leda ledningsgruppsarbete samt erfarenhet av mediakontakter och kommunikation.

Din personlighet och erfarenhet är viktigare är din utbildning men vi ser gärna att du har en akademisk eller högskoleutbildning med för befattningen lämplig inriktning. Det är dock viktigt att du är en kommunikativ och strukturerad ledare som kan bygga goda relationer samt att du kan engagera och inspirera till förändring och nytänkande.

 

Vad kan vi erbjuda dig?
Vår vision är att vara Sveriges viktigaste konsumentkraft. Som ny VD kommer du att komma till en framåtlutad organisation med viljan och förmågan att fortsätta utveckla Coop Norrbotten för våra medlemmars bästa.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Jefferson Wells. För mer information eller vid frågor, vänligen kontakta ansvariga rekryterare Inger Sundgren på 070-3774891, inger.sundgren@jeffersonwells.se

Urval sker löpande, därför är du varmt välkommen med din ansökan redan idag!

SÖK HÄR!