Coop För Storheden: Norrbottens enda finalist i Dagligvarugalan

Syftet med Dagligvarugalan är att lyfta branschens hjältar och de som är bäst på sitt jobb inom 20 olika kategorier. Som enda butik i Norrbotten är Stora Coop Storheden nominerade i kategorin ”Årets brödavdelning”. - Eftersom vi vet hur stor konkurrensen är och hur svårt det är att bli nominerade, så är vi allihop givetvis väldigt stolta, säger stormarknadschef Peter Andersson.

Dagligvarugalan är branschens stora galakväll där alla duktiga medarbetare i dagligvarubranschen runt om i landet står i fokus och får en välförtjänt plats i rampljuset. Under kvällen uppmärksammas och belönas branschens alla hjältar som i det tysta ser till att den svenska livsmedelsförsörjningen fungerar och att konsumenterna både inspireras till stordåd i köket och middagsbordet.

Finalister utses i 20 kategorier och jurymedlemmarna består av namnkunniga personer med anknytning till dagligvaruhandeln. I kategorin ”Årets brödavdelning” är Stora Coop Storheden nominerade. Motiveringen lyder:

"Stor öppenhet med breda gångar där kunden enkelt kan stanna upp och inspireras av läckra exponeringar som sänder ut säljglädje. Butiken arbetar aktivt med lokala leverantörer vilket ger ett unikt utbud. Personalen är aktiv och pratar ekonomi, tillväxt och kampanjer. De är duktiga på sambandsexponeringar och jobbar mycket med sociala medier både vad gäller bild och film. Butiken andas optimism och har satt som mål att vara konsumentens favoritbutik."

Stormarknadschef Peter Andersson berättar om butikens jobb med att utveckla brödavdelningen:
- Förra året vann vi årets snyggaste exponering på kanelbullens dag och nu är vi finalist till Dagligvarugalan. Det är flera tecken på att vi har ett väldigt bra engagemang och väldigt duktiga medarbetare. Alla har ett rejält driv, vill förnya och har många idéer. Vi har också jobbat mer i butiken med att lyfta fram bake-off och så har vi börjat göra egna kondisvaror som är populära bland våra kunder

Dagligvarugalan hålls vanligtvis på Stockholms stadshus. Men på grund av den pågående pandemin så kommer årets gala att vara digital. Vinnarna utses den 8 oktober.

 

För ytterligare frågor kontakta:
Peter Andersson, stormarknadschef Stora Coop Storheden, 070 – 544 51 69

Coop Norrbotten är en detaljhandelsdrivande förening ägd av 139 000 medlemmar i Norrbotten. Föreningen har 38 butiker/stormarknader, ca 700 årsanställda samt en bruttoomsättning på 2,6 miljarder kronor. Huvudkontoret finns på Storheden, Luleå.

www.coopnorrbotten.se