Nya betaltjänsten Coop Scan & Pay lanseras i Norrbotten

De senaste månaderna har Coops egenutvecklade tjänst för självskanning och betalning via mobilen, Coop Scan & Pay, testats i ett fåtal butiker i Luleå. Nu lanserar Coop Norrbotten den nya innovativa betaltjänsten som blir ett komplement till befintliga betallösningar. - Först ut som testpilot var Coop Loet i Luleå och efter en lyckad test rullar vi nu ut betallösningen till alla våra Stora Coop och därefter till övriga butiker löpande under året, säger André Piironen, försäljningschef på Coop Norrbotten.

Coops digitala utvecklingsresa fortsätter där stort fokus läggs på att utveckla lösningar och tjänster som stärker erbjudandet till kund och medlem. En tjänst som gör detta är mobilapplikationen Coop Scan & Pay som började testas sommaren 2020. Nu har Coop Norrbotten beslutat att rulla ut tjänsten i alla sina butiker. Snart kan alla våra butiker erbjuda Coop Scan & Pay som ett komplement till befintliga betallösningar som butiken redan idag erbjuder. Med Coop Scan & Pay kan kunder och medlemmar i större utsträckning själva styra över sin butiksupplevelse.

- Vi ser fram emot att erbjuda en helt ny kundupplevelse till de som bor i Norrbotten. Med Scan & Pay kan vi ytterligare stärka vår position och erbjuda en tjänst i framkant som underlättar för de som efterfrågar snabbhet, smidighet och teknisk innovation. Samtidigt fortsätter vi att jobba hårt för att erbjuda våra kunder prisvärd, hållbar matglädje och säkerställa att vi förtjänar deras matinköp, säger André Piironen, försäljningschef på Coop Norrbotten.

Med Coop Scan & Pay kan kunden skanna sina varor, betala för dem samt få ett digitalt kvitto och en streckkod för att checka ut ur butiken. Kunden kan koppla på sitt medlemskap och samla poäng samt utnyttja medlemsspecifika rabatter och erbjudanden via appen. För att betala kan man antingen välja Swish eller betalkort.

Möjligheterna med självskanning via mobilen är många och det finns potential att addera fler tjänster och funktioner som skapar mervärde för användaren, så som allergiinformation, innehållsförteckning eller Coops världsunika hållbarhetsdeklarationer som lanserades i mitten av april. Coops hållbarhetsdeklaration visar upp varors hållbarhetsavtryck utifrån tio områden och hittas genom en enkel scanning av en varas streckkod i butiker och kylskåp över hela landet.

Coop Scan & Pay kan laddas ner av vem som helst till mobiltelefoner med operativsystemen iOS 10.0 och senare versioner samt Android Lollipop 5.0 och senare versioner.

 

 

För mer information kontakta:
André Piironen, försäljningschef Coop Norrbotten: 010-747 43 22
Eller Coops presstjänst: 010-743 13 13, media@coop.se

 

Om Coop och Coop Norrbotten
Coop är en av Sveriges största dagligvarukedjor som levererar prisvärd, hållbar matglädje och har mer än 800 butiker från Katterjokk i norr till Smygehamn i söder. Totalt omsätter Coop i Sverige 43 miljarder kronor och har över 22 000 medarbetare.

Coop Norrbotten är en av 30 föreningar i landet som ägs av drygt 140 000 medlemmar i Norrbotten. Föreningen har 42 butiker, ca 740 årsanställda samt en omsättning på ca 2,7 miljarder kronor.Servicekontoret finns på Storheden, Luleå.