Ny och modern butik byggs på kronan

Coop Norrbotten fortsätter sin satsning med att bygga ut butiksnätet på attraktiva områden runt om i länet. I veckan signerades avtalet med Eldstaden Kronan AB som ägs av Nåiden bygg och MAF om att bygga en riktigt modern och hållbar områdesbutik på 1100 kvm i det populära området Kronan i Luleå. – Med den nya butiken ökar vi Coops närvaro i Luleå och får en möjlighet att möta våra kunder och medlemmar i den nya stadsdelen Kronan, endast fem minuter från stadskärnan. Vårt mål är att skapa matglädje i en inbjudande butik med ett brett lokalt sortiment och ett varierat utbud av färskvaror, säger Coop Norrbottens vd Peter Fjällborg.

Coop Norrbotten har under de senaste åren investerat över 400 miljoner för att skapa en heltäckande och modern butikskedja för sina medlemmar och kunder i Norrbotten. I dagsläget har vi 38 matbutiker och 4 bygghandel och inom en 3 årsperiod kommer vi att bygga minst 4 matbutiker och fler ligger i pipen på flera ställen runt om i länet.

Under 2022 färdigställs Coop Kallkällan under våren och Coop Kiruna centrum under hösten. Under 2023 byggs Coop Gällivare Centrum och nu är det klart att vi även bygger klart Coop Kronan under våren 2024.

Kronan är en attraktiv stadsdel i centrala Luleå. Ett område som på ett föredömligt sätt förenar gammalt med nytt och modernt, centrum med natur och friluftsliv, god arkitektur med hållbara lösningar och kultur.

-Coops nya butik blir en viktig del i Kronan området där kunder och medlemmar både ska kunna göra sina veckoinköp eller genomföra snabbare besök för att handla färdiga luncher, menar Peter.

Kunder och medlemmar kommer även att kunna handla bra ekologiska och vegetariska varor samt ett gott utbud av närproducerad mat från lokala leverantörer. I butiken kommer det att finnas både traditionell kassa, betalningen via appen Scan & Pay och självutcheckning.

-Vi är så glada att vi fått förtroendet att uppföra den nya butiken, i ett snabbt växande område där vi idag har flera kvarter i full produktion. Det ger oss möjlighet att fortsatt verka med kunnig lokal arbetskraft och bidra till den lokala samhällsutvecklingen, säger Per Utterström Nåiden Bygg.

För ytterligare frågor kontakta:

Peter Fjällborg, vd Coop Norrbotten, 070-212 68 76

Coop Norrbotten är en detaljhandelsdrivande förening ägd av drygt 140 000 medlemmar i Norrbotten. Föreningen har 42 butiker, ca 740 årsanställda samt en omsättning på ca 2,7 miljarder kronor. Servicekontoret finns på Storheden, Luleå.