Grattis Piteå, nu kan ni köpa Restaurang Ångbryggeriets middagspåsar på Stora Coop Piteå

Coop Norrbotten hakar gärna på nya trender. En av de senaste årens trender är att köpa färdiga middagspåsar till helgen som man färdigställer hemma helt eller delvis. Vi människor vill fortsätta att njuta av god mat hemma trots pandemi och tidsbrist i vardagen. Coop Norrbotten har nu skrivit ett samarbetsavtal med Restaurang Ångbryggeriet för leverans av middagspåsar till Stora Coop Piteå med start i slutet av september.

Försäljningen av middagspåsar via restauranger och dagligvaruhandeln har ökat de senaste åren då vi konsumenter väljer att unna oss god mat till bra kvalitet oftare och gärna helt eller delvis producerad av någon annan. En del matbutiker erbjuder själva egenproducerade middagspåsar och andra väljer att samarbeta med någon lokal krögare.

- Coop Norrbotten vill gärna testa sälja middagspåsar via våra butiker, det blir enklare för våra kunder som kan köpa färdigpackade middagspåsar samtidigt som de handlar sina vanliga livsmedel, menar Helene Ljungstedt, Marknadschef Coop Norrbotten.

- Vi är extra glada att få samarbeta med en av Piteås bästa restauranger, Restaurang Ångbryggeriet, som redan har erfarenhet av att sälja middagspåsar och som kan garantera oss och våra kunder en hög kvalitet. Om testen faller väl ut på Stora Coop ser vi över möjligheten att sälja på fler av våra butiker inom Piteå kommun, säger Helene.

Kunderna kommer att kunna beställa påsarna via ett beställningsformulär som finns på Stora Coop Piteås Facebook-sida, där vi varje vecka lägger ut aktuell 2-rättersmeny. Det kommer även att finnas skyltar med veckans meny och beställningsformulär i butik. Vi tar emot order till kl 18.00 på torsdagar och sedan kan våra kunder hämta sina middagspåsar på Stora Coop Piteå från kl 10.00 på fredagar. Väldigt smidigt och enkelt! Påsarna innehåller också en utförlig beskrivning över hur rätterna ska tillagas.

-Passa på att imponera på en vän eller två, med dessa middagspåsar blir du proffs, lovar Helene.

Mari Wigren, kock och ägare av Restaurang Ångbryggeriet, har redan en stor efterfrågan av helgpåsarna i Piteå.

- Många har hört av sig till oss och frågat när vi ska börja sälja våra helpåsar igen efter sommaruppehållet. Vi är väldigt glada över att samarbeta med Coop Norrbotten och på detta sätt nå ut till fler Pitebor med helgpåsar. Påsarna kommer att innehålla förrätt och varmrätt och kan anpassas efter gluten- och laktosintolerans.

- Under hösten kommer Ångbryggeriet enbart att sälja helgpåsarna via Stora Coop Piteå. Vi hoppas att våra trogna kunder fortsätter att handla våra påsar, men inte med hämtning hos oss. Ångbryggeriet kommer att sälja och leverera andra spännande saker via vår webbshop som har blivit väldigt populär.

 För mer information kontakta:
Helene Ljungstedt, Chef marknad, kommunikation och hållbarhet Coop Norrbotten: 076-007 90 36
Mari Wigren, kock och ägare för Restaurang Ångbryggeriet: 070-605 02 83

 Om Coop Norrbotten.
Coop Norrbotten är en av 28 föreningar i landet som ägs av drygt 142 000 medlemmar i Norrbotten. Föreningen har 42 butiker, ca 740 årsanställda samt en omsättning på ca 2,7 miljarder kronor. 2020 vann Coop Norrbotten årets hållbarhetspris i Norrbotten vid Luleå Business Awards. Servicekontoret finns på Storheden, Luleå.