Coop Norrbotten fortsätter att stötta länets fotboll

Vi är stolta att kunna berätta att Norrbottens FF och Coop Norrbotten fortsätter sitt viktiga samarbete för fotbollen i länet. Coop Norrbotten Cup är Norrbottens egna distriktsmästerskap i fotboll som går varje år och involverar de flesta av länets fotbollsföreningar. – Nu lanserar vi en ny logotyp för Coop Norrbotten Cup som både känns modern och genuin, säger Helene Ljungstedt, chef Marknad, kommunikation och hållbarhet på Coop Norrbotten.

- Vi är verkligen mycket glada för samarbetet med Norrbotten fotbollsförbund som gör det möjligt att tillsammans utveckla och förbättra möjligheterna för fotbollsspelare i hela Norrbotten, säger Helene.

En av de stora fördelarna med kooperationen är att vinsten oavkortat investeras i länet i form av nya eller ombyggda butiker, medlemsrabatter och medlemsförmåner, jobbtillfällen och sponsring.

- Coop Norrbottens sponsring ska bidra till att ge människor i Norrbotten ett bättre och mer hälsosamt liv samt visa att vi är en god, aktiv och ansvarstagande samhällsaktör, säger Helene.

- Vi strävar efter att all vår sponsring ska vara rättvist fördelad geografiskt över Norrbotten och även rättvist fördelad mellan kvinnor och män, menar Helene. Därför är samarbetet med Norrbottens FF mycket viktigt för oss.

 Robert Lindström, ordförande Norrbottens fotbollsförbund, säger att Coop Norrbotten under 10 års har varit Norrbottens FF’s bästa vän.

- Tack vare Coop Norrbotten kan vi erbjuda föreningarna ett attraktivt distriktsmästerskap med bland annat en halverad deltagaravgift. Vi får också möjlighet att kunna erbjuda fotbollsutvecklare som stöttar föreningarna i utbildningen av barn- och ungdomsspelare.

 - Vi hoppas på ett långt samarbete där vi tillsammans fortsätter att utveckla fotbollen i Norrbotten. Både på och utanför planen, avslutar Robert Lindström.

 

För mer information kontakta:
Helene Ljungstedt, chef Marknad, kommunikation & hållbarhet på Coop Norrbotten: 076-007 90 36

Robert Lindström, ordförande Norrbottens FF, 070-525 82 82

Om Coop Norrbotten.
Coop Norrbotten är en av 28 föreningar i landet som ägs av drygt 141 000 medlemmar i Norrbotten. Föreningen har 42 butiker, ca 740 årsanställda samt en omsättning på ca 2,7 miljarder kronor. 2020 vann Coop Norrbotten årets hållbarhetspris i Norrbotten vid Luleå Business Awards. Servicekontoret finns på Storheden, Luleå.

Cupens genomförande
Rådande restriktioner gör att Norrbottens Fotbollförbund avvaktar start för COOP Norrbotten Cup.