Samarbete med Restaurang Arkipelag

- Äntligen kan vi erbjuda våra kunder i Luleå helgpåsar med läckra trerättersmiddagar. Coop Norrbotten har skrivit ett samarbetsavtal med Restaurang Arkipelag för leverans av Arkipelagpåsar till alla Coop butiker inom Luleå kommun.

– Det här känns helt rätt i tiden, då vi pga pandemin inte besöker restauranger i lika stor utsträckning, men ändå vill njuta av god mat hemma, menar Helene Ljungstedt, marknadschef på Coop Norrbotten. - Vi vill dessutom vara med på en växande trend och sälja middagspåsar av hög kvalitet, och därför har vi valt att samarbeta med just Restaurang Arkipelag.

Försäljningen av middagspåsar via restauranger och dagligvaruhandeln har ökat de senaste åren då vi konsumenter väljer att unna oss god mat till bra kvalitet oftare och gärna helt eller delvis producerad av någon annan. En del matbutiker erbjuder själva egenproducerade middagspåsar och andra väljer att samarbeta med någon lokal krögare.
- För vår del var det viktigt att hitta en lokal krögare som kunde erbjuda oss en hög kvalitet på middagspåsarna samt leverera påsarna till butik. -Det känns fantastiskt roligt att börja samarbeta med nya restaurangen Arkipelag och erbjuda deras middagspåsar till kunderna på våra butiker i Luleå kommun. Det innebär totalt åtta butiker: Stora Coop Storheden, Stora Coop Örnäset, Coop Bergnäset, Coop Björkskatan, Coop Loet, Coop Mjölkudden, Coop Varvet samt Coop Råneå.

Mari Wigren på Restaurang Arkipelag är också väldigt glad över samarbetet med Coop Norrbotten.
- Det är väldigt viktigt att hitta nya vägar att jobba på i dessa tider, men även kunna behålla samarbetet framöver när väl pandemin är över, menar Mari.

- Det blir ny meny för varje helgpåse och jag lovar att det är lätt att tillreda de delar som inte är färdiglagade, vi skickar med enkla instruktioner i påsarna. Maten kommer att vara variationsrik och ha ett norrländskt tema, vi sätter ihop en spännande och harmonisk trerättersmiddag och delar gärna med oss av dryckestips.

- Vi kommer att marknadsföra och sälja helgpåsarna via våra butiker och deras facebook-sidor, avslutar Helene. Försäljningsstarten blir till sista helgen i mars.

För mer information kontakta:
Helene Ljungstedt, chef marknad, kommunikation och hållbarhet Coop Norrbotten: 076-007 90 36 Mari Wigren, kock och ägare för Restaurang Arkipelag: 070-605 02 83

Om Coop Norrbotten.
Coop Norrbotten är en av 28 föreningar i landet som ägs av drygt 141 000 medlemmar i Norrbotten. Föreningen har 42 butiker, ca 740 årsanställda samt en omsättning på ca 2,7 miljarder kronor. 2020 vann Coop Norrbotten årets hållbarhetspris i Norrbotten vid Luleå Business Awards. Servicekontoret finns på Storheden, Luleå.