Bli ägarombud på Coop Gotland

Är du medlem och kund i Coop? Står du bakom vår värdegrund och vill du göra oss ännu bättre tillsammans? Då är du kanske nästa ägarombud? Kandidera här. 

Vecka 4-5, den 22 januari till och med den 4 februari, är det val av ägarombud för 2,5 miljoner medlemmar. Coop Norrbotten, Coop Mitt, Coop Gotland, Coop Väst, Konsumentföreningen Stockholm och KF direktanslutna medlemmar väljer vem de tycker bäst representerar dem i sin butik.

Kandidera här >

Att vara den vikiga länken

Ett ägarombud är länken mellan medlemmarna och butiken, och mellan medlemmarna och föreningen. Ägarombudet är valt av medlemmarna att vara deras språkrör och ombud.

Rollen ställer krav och innebär att du som ägarombud ska ha en god kontakt med medlemmarna, tillsammans med en vilja att engagera dig för att butiken ska bli ännu bättre. Mandatperioden för ett ägarombud är på två år.

Vi söker dig som:

• vill vara ombud för andra och har förmågan att ta beslut på stämman
• är medlem och minst 18 år
• regelbundet handlar i din Coop-butik
• är villig att lägga 30–50 timmar per år på uppdraget
• gillar kooperationen och förstår hur klokt det är att arbeta tillsammans
• står bakom vår värdegrund
• vill träffa andra medlemmar i din butik
• är intresserad av mat, hållbarhet och hälsa 

Fördelarna

Förutom att du får träffa medlemmar, personal och butikschefen i din butik, har du fler fördelar som ägarombud. Du får vara med och fatta viktiga beslut i din förening, du får relevant utbildning, och du ges också möjligheten att träffa andra ägarombud. Självfallet får du också ersättning för ditt arbete. Och viktigast av allt: Det är en fantastisk möjlighet att få vara med och påverka.

Att driva butiken, det är butikschefen med personal fortfarande bäst på. Ibland kan det dock vara bra med någon annans perspektiv på det som behöver göras. Och målet är ju gemensamt: Ett ännu bättre Coop.

Lär känna ägarombudet Ulrika

En dag blev Ulrika Jansson uppringd av Jerry Persson, butikschef på Coop City Västerås. Han var på jakt efter ett nytt ägarombud, och tänkte att Ulrika var en bra kandidat.

”Han beskrev det hela lite kort, och jag tyckte det lät spännande. Jag gillar ju Coop – och älskar att prata med människor”, säger Ulrika. 

Anledningen till att Ulrika gillar Coop är att hon tycker Coop har det bästa utbudet av sådant som är viktigt för henne, som Fairtrade och ekologiskt. Att det dessutom är en kooperation ser hon som ett mycket stort plus.

”Tänk att du som medlem kan ha en idé som kan påverka en hel koncern!”

Det perfekta ägarombudet.
Ulrika Jansson uppskattar mycket att prata med andra människor. Hon menar också att man inte får vara för blyg eller försiktig om man ska vara ägarombud. I och för sig kan ägarombudsrollen vara en möjlighet att utvecklas och bli mer utåtriktad, men det måste finnas ett grundintresse för att samtala med människor.

Sedan Ulrika blev vald av medlemmarna har hon varit på plats i butiken och berättat om hur medlemsprogrammet fungerar och vilka fördelar som finns med att vara medlem. ”Nu är det så mycket enklare när du själv kan styra över dina poäng på coop.se, i Coop-appen och i medlemspunkten”, säger Ulrika.

Vanliga frågor om kandideringen >