Pierre, logistikutvecklare

Varje månad lastas tusentals artiklar in och ut ur det enorma torrvarulagret i Bro. Pierre, logistikutvecklare på Coop, jobbar med att förbättra flödet och effektiviteten för att få allting att rulla på så smidigt som möjligt.

I dryga året har Pierre jobbat som logistikutvecklare på torrvarulagret i Bro. Hans arbetsuppgifter är indelade i två olika delar, dels jobbar han med att hyra ut vissa ytor av lokalen till andra företag och sedan är han projektledare där målet är att förbättra layouten på lagret.

Tempot är högt och det går att se resultaten väldigt snabbt.

– Eftersom jag jobbar med flera saker parallellt så är ingen dag den andra lik. Just nu är jag inne i analysfasen när det kommer att hyra ut lokalen samtidigt som den andra delen av jobbet, projektledardelen, är inne på pilottesterna.

Pierre berättar att det alltid finns någonting att göra så dagarna går fort. Tempot är högt och det går att se resultaten i logistikutvecklingen väldigt snabbt.

– Har jag gjort någonting idag så kan jag redan imorgon se någon form av förbättring som kan generera i någonting ännu bättre i framtiden.

Berätta hur en vanlig dag ser ut!

– Som projektledare är jag med och ansvarar för att lagerlayouten blir bättre så att vi kan bli mer tidseffektiva i framtiden. När varor kommer in skjuter vi, via en handscanner, av alla pallar på ett papper. Idag testar vi hur mycket snabbare vi kan bli om vi istället skjuter av leveransen direkt på varupallen. Vi kommer kunna spara mycket tid eftersom 4000 pallar kommer in varje dag. Det är dags att gå från papper till det digitala.

Vad är utmaningen i din roll?

– Vi får ofta ett huvudproblem som ska lösas, utmaningen i det hela är att ett problem sällan kommer ensamt. Man kommer in på flera saker som borde fixas till samtidigt och ofta är det sådant man inte tänkt på innan. Det är spännande och stimulerande.

Hur ska man vara för att passa in i din roll?

– Man ska tycka problemlösning är kul. Sedan är det ett plus om man tycker det är roligt att se förändringar, det är inte så att man kommer till jobbet och gör samma sak varje dag utan arbetet drivs hela tiden framåt. Att kunna hantera människor är också en bra egenskap eftersom det blir en hel del diskussioner för att komma fram till den bästa lösningen.

Relaterat innehåll

Jobba på Coop

Vill du vara med och påverka hur våra kunder uppfattar oss? Då har du kommit rätt! Som tjänsteman får du stor insikt i företaget.

Många jobb

Just nu pågår stora förändringar för att bli framtidens företag - häng med på förändringsresan!

5 skäl att jobba på Coop

Intresserad av att bli Coopare? Här är de fem främsta skälen till att folk väljer jobba hos oss.