Svampomelett med kall rökt skinka och rucola

Bild på Svampomelett med kall rökt skinka och rucola
20 minuter

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g blandad svamp i bitar
  • 2 msk smör
  • 8 ägg
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 msk smör eller olja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar
  • 160 g skivor kallrökt skinka
  • 50 g rucola

Till servering:

  • 2 tsk olivolja
  • 0,5 tsk balsamvinäger
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  • 20 minuter

Koka ur svampen i torr, vid panna tills all vätska kokat in. Tillsätt smör och bryn svampen 4–5 minuter. Ta upp och ställ åt sidan. Vispa ihop ägg och mjölk eller vatten.

Hetta upp matfettet i en panna och sänk till medelvärme. Häll i omelettsmeten och stek den. Lyft lite runt kanterna och stick med en gaffel i omeletten så att all vätska rinner ner och stelnar. Salta och peppra. .

Lägg i svampen och vik omeletten dubbel. Servera med skinka och rucola med lite olja och balsamvinäger

Middagstips till mailen

Veckans recept

Vill du ha tips på veckans middagar varje vecka? Prenumerera här!

Omdömen (12 stycken)

  • ur läckert. kanongott. med alla fina smaker.

    av sven karlsson, 21 augusti 2012

Vad tycker du?

Kommentera receptet

Berätta för andra

Eller logga in så blir det lättare att hålla reda på dina kommentarer och recept.

Mitt Coop

Logga in på Mitt Coop

Logga in på Mitt Coop

Logga in på Mitt Coop

1. E-post

2. Välj lösenord

3. MedMera

Skapa inloggning med e-postadress

Fyll i din e-postadress så skickar vi ett meddelande med en aktiveringslänk. Klicka på länken i meddelandet för att fortsätta din registrering.
Skapa användare

Min Återbäring

Mina butiker

Mina erbjudanden

Mina inköpslistor

Mina recept

Mina middagar

Vecka 17

Planera middagar V.17

Utgå från ett färdigt förslag eller komponera din vecka själv.

Lägg i inköpslistan

Vecka 18

Planera middagar V.18

Utgå från ett färdigt förslag eller komponera din vecka själv.

Lägg i inköpslistan

Mina Idéer