Svampkrydda

Bild på Svampkrydda
4 dygn

Ingredienser

  • 1 kg svamp, t ex karljohan eller kantarell
  • 2 knippen gräslök
  • 300 g persilja
  • 250 g lingon
  • 3 rödlökar
  • 2 msk torkade enbär
  • 1 dl flingsalt
  • 2 msk grovmalen svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  • 4 dygn

Rensa svampen. Skiva karljohan och kantareller tunt. Trattkantareller kan vara hela. Klipp gräslöken och ta bort stjälkarna från persiljan. Rensa lingonen. Skala och skiva eller hacka rödlöken. Bred ut alla sorter för sig i ett tunt lager på tidningspapper.

Låt svamp, örter, lingon och lök torka i rumstemperatur. Rör försiktigt om i det som torkas en gång om dagen. Torktiden är 2-4 dagar. Gräslök och persilja går snabbast.

Mortla de torkade ingredienserna tillsammans med enbären i omgångar i en mortel. Tillsätt flingsalt och peppar och blanda samman allt ordentligt. Det går bra att blanda allt i en mixer också, men stavmixer fungerar inte.

Häll upp kryddan i fina burkar, gärna av glas.

Middagstips till mailen

Veckans recept

Vill du ha tips på veckans middagar varje vecka? Prenumerera här!

Omdömen (15 stycken)

    Vad tycker du?

    Kommentera receptet

    Berätta för andra

    Eller logga in så blir det lättare att hålla reda på dina kommentarer och recept.

    Mitt Coop

    Logga in på Mitt Coop

    Logga in på Mitt Coop

    Logga in på Mitt Coop

    1. E-post

    2. Välj lösenord

    3. MedMera

    Skapa inloggning med e-postadress

    Fyll i din e-postadress så skickar vi ett meddelande med en aktiveringslänk. Klicka på länken i meddelandet för att fortsätta din registrering.
    Skapa användare

    Min Återbäring

    Mina butiker

    Mina erbjudanden

    Mina inköpslistor

    Mina recept

    Mina middagar

    Vecka 17

    Planera middagar V.17

    Utgå från ett färdigt förslag eller komponera din vecka själv.

    Lägg i inköpslistan

    Vecka 18

    Planera middagar V.18

    Utgå från ett färdigt förslag eller komponera din vecka själv.

    Lägg i inköpslistan

    Mina Idéer