Renskavsgryta med lingon

Bild på Renskavsgryta med lingon
30 minuter

Ingredienser

4 portioner
  • 240 g renskav
  • 1 msk smör
  • 2 gula eller röda lökar
  • 2 morötter, i stavar
  • 2 dl vilt- eller kalvbuljong av fond
  • 2 dl rött matlagningsvin
  • 1 msk soja
  • 2 små squash, delade på längden och skivade i halvmånar
  • 200 g champinjoner eller annan svamp, i bitar
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar
  • 1 dl lingon, frysta eller färska

Tillbehör:

  • 800 g mandelpotatis, kokt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  • 30 minuter

Stek renskaven i fettet enligt anvisningen på förpackningen. Rör ner löken och låt den steka med några minuter.

Tillsätt morötter, buljong, vin och soja. Låt små-koka ca 5 minuter. Lägg i squash, champinjoner, och sambal oelek och koka ytterligare några minuter.

Smaka av med salt och peppar, vänd ner lingonen.Servera med mandelpotatis.

Middagstips till mailen

Veckans recept

Vill du ha tips på veckans middagar varje vecka? Prenumerera här!

Omdömen (11 stycken)

  • Jag har inte lagat detta än, fast vet sedan tidigare att Renskav är väldigt gott! Susanne :- )

    av Susanne Wallin, 8 oktober 2013

Vad tycker du?

Kommentera receptet

Berätta för andra

Eller logga in så blir det lättare att hålla reda på dina kommentarer och recept.

Mitt Coop

Logga in på Mitt Coop

Logga in på Mitt Coop

Logga in på Mitt Coop

1. E-post

2. Välj lösenord

3. MedMera

Skapa inloggning med e-postadress

Fyll i din e-postadress så skickar vi ett meddelande med en aktiveringslänk. Klicka på länken i meddelandet för att fortsätta din registrering.
Skapa användare

Min Återbäring

Mina butiker

Mina erbjudanden

Mina inköpslistor

Mina recept

Mina middagar

Vecka 17

Planera middagar V.17

Utgå från ett färdigt förslag eller komponera din vecka själv.

Lägg i inköpslistan

Vecka 18

Planera middagar V.18

Utgå från ett färdigt förslag eller komponera din vecka själv.

Lägg i inköpslistan

Mina Idéer