Morotspannkakor

Bild på Morotspannkakor
30 minuter

Ingredienser

4 portioner
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk smör
  • 250 g finrivna morötter
  • 1 tsk hel kummin eller fänkålsfrön
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  • 30 minuter

Blanda mjöl och salt. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Häll sedan i resten av mjölken. Vispa sist i äggen. Smält eventuellt smöret och rör ner det i smeten, då behövs inget extra fett vid gräddningen.

Blanda ner morötter och kummin eller fänkålsfrö i smeten. Hetta upp stekpannan. Häll i ett tunt lager smet och sänk värmen. Beräkna cirka 3/4 dl smet till en pannkaka. Stek på båda sidor till en ljust guldbrun färg.

Om man serverar dem med stekt fläsk och lingon påminner de om raggmunk. Vill man inte äta fläsk är det jättegott med gräddfil, lingon och rostade pumpakärnor till.

Middagstips till mailen

Veckans recept

Vill du ha tips på veckans middagar varje vecka? Prenumerera här!

Omdömen (19 stycken)

    Vad tycker du?

    Kommentera receptet

    Berätta för andra

    Eller logga in så blir det lättare att hålla reda på dina kommentarer och recept.

    Mitt Coop

    Logga in på Mitt Coop

    Logga in på Mitt Coop

    Logga in på Mitt Coop

    1. E-post

    2. Välj lösenord

    3. MedMera

    Skapa inloggning med e-postadress

    Fyll i din e-postadress så skickar vi ett meddelande med en aktiveringslänk. Klicka på länken i meddelandet för att fortsätta din registrering.
    Skapa användare

    Min Återbäring

    Mina butiker

    Mina erbjudanden

    Mina inköpslistor

    Mina recept

    Mina middagar

    Vecka 17

    Planera middagar V.17

    Utgå från ett färdigt förslag eller komponera din vecka själv.

    Lägg i inköpslistan

    Vecka 18

    Planera middagar V.18

    Utgå från ett färdigt förslag eller komponera din vecka själv.

    Lägg i inköpslistan

    Mina Idéer