Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Bild på Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke
20 minuter

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g jordgubbar
  • 200 g skalad rabarber i skivor
  • 1 dl råsocker
  • 1 citron, rivet skal

Mandeltäcke:

  • 50 g rostade mandelspån
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 3 msk socker
  • 1 tsk malen kardemumma
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  • Ugn: 200º
  • 20 minuter

Koka jordgubbar, rabarber och socker till en kompott, rör ner citronskal. Lägg upp i portionsskålar. Rör ihop ingredienserna till mandeltäcket med en gaffel. Spara lite av mandelspånet till garnering.

Bred mandeltäcket över kompotten. Gratinera i övre delen av ugnen i någon minut, tills täcket har fått fin färg.

Strö över lite mandelspån som garnering.

Middagstips till mailen

Veckans recept

Vill du ha tips på veckans middagar varje vecka? Prenumerera här!

Omdömen (2 stycken)

    Vad tycker du?

    Kommentera receptet

    Berätta för andra

    Eller logga in så blir det lättare att hålla reda på dina kommentarer och recept.

    Mitt Coop

    Logga in på Mitt Coop

    Logga in på Mitt Coop

    Logga in på Mitt Coop

    1. E-post

    2. Välj lösenord

    3. MedMera

    Skapa inloggning med e-postadress

    Fyll i din e-postadress så skickar vi ett meddelande med en aktiveringslänk. Klicka på länken i meddelandet för att fortsätta din registrering.
    Skapa användare

    Min Återbäring

    Mina butiker

    Mina erbjudanden

    Mina inköpslistor

    Mina recept

    Mina middagar

    Vecka 16

    Planera middagar V.16

    Utgå från ett färdigt förslag eller komponera din vecka själv.

    Lägg i inköpslistan

    Vecka 17

    Planera middagar V.17

    Utgå från ett färdigt förslag eller komponera din vecka själv.

    Lägg i inköpslistan

    Mina Idéer