Auberginecurry

Bild på Auberginecurry
35 minuter

Ingredienser

6 portioner
  • 500 g aubergine, delade på längden
  • 2 msk olja
  • 2 finhackade gula lökar
  • 2 tsk koriander, mald
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk kajennpeppar
  • 2 msk olja
  • 3 tomater, skållade, skalade, urkärnade, finhackade
  • 2 urkärnade, finhackade gröna chili
  • 2 tsk salt
  • 1 msk färsk koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  • Ugn: 250º
  • 35 minuter

Lägg auberginerna med snittytan nedåt på en oljad plåt. Gnid in ovansidan med olja. Grilla auberginen i övre delen av ugnen ca 15 minuter tills skinnet börjar bubbla. Drag av skinnet och skär fruktköttet i bitar. Fräs lök, koriander, spiskummin, gurkmeja och kajennpeppar i en stekpanna med olja cirka 5 minuter. Blanda ner tomathack, pepparfrukt, aubergine, salt och stek cirka 5 minuter tills vätskan kokat bort. Strö över koriandern och servera.

Middagstips till mailen

Veckans recept

Vill du ha tips på veckans middagar varje vecka? Prenumerera här!

Omdömen (4 stycken)

    Vad tycker du?

    Kommentera receptet

    Berätta för andra

    Eller logga in så blir det lättare att hålla reda på dina kommentarer och recept.

    Mitt Coop

    Logga in på Mitt Coop

    Logga in på Mitt Coop

    Logga in på Mitt Coop

    1. E-post

    2. Välj lösenord

    3. MedMera

    Skapa inloggning med e-postadress

    Fyll i din e-postadress så skickar vi ett meddelande med en aktiveringslänk. Klicka på länken i meddelandet för att fortsätta din registrering.
    Skapa användare

    Min Återbäring

    Mina butiker

    Mina erbjudanden

    Mina inköpslistor

    Mina recept

    Mina middagar

    Vecka 16

    Planera middagar V.16

    Utgå från ett färdigt förslag eller komponera din vecka själv.

    Lägg i inköpslistan

    Vecka 17

    Planera middagar V.17

    Utgå från ett färdigt förslag eller komponera din vecka själv.

    Lägg i inköpslistan

    Mina Idéer