Apelsin- och pomelomarmelad

Bild på Apelsin- och pomelomarmelad
2 timmar

Ingredienser

2 liter
  • 900 g apelsiner
  • 600 g pomelo
  • 1,25 liter vatten
  • 1 kg syltsocker med pektin
  • 1 urkärnad och strimlad röd chili
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  • 2 timmar

Borsta frukten väl i varmt vatten. Dela apelsinerna i fyra klyftor och pomelon i åtta. Skär klyftorna med skalet kvar i tunna skivor. Ta bort kärnorna. Blanda frukten i en stor gryta och häll på vattnet. Koka upp och koka under lock ca 1,5 timme.

Rör i syltsocker och eventuellt chili, koka upp och koka sedan kraftigt utan lock ca 15 minuter. Låt marmeladen stå några minuter. Ös upp marmeladen i rena varma burkar, ända upp till kanten. Sätt genast på lock. Förvara svalt.

Middagstips till mailen

Veckans recept

Vill du ha tips på veckans middagar varje vecka? Prenumerera här!

Bli först att lämna ett omdöme!

    Vad tycker du?

    Kommentera receptet

    Berätta för andra

    Eller logga in så blir det lättare att hålla reda på dina kommentarer och recept.

    Mitt Coop

    Logga in på Mitt Coop

    Logga in på Mitt Coop

    Logga in på Mitt Coop

    1. E-post

    2. Välj lösenord

    3. MedMera

    Skapa inloggning med e-postadress

    Fyll i din e-postadress så skickar vi ett meddelande med en aktiveringslänk. Klicka på länken i meddelandet för att fortsätta din registrering.
    Skapa användare

    Min Återbäring

    Mina butiker

    Mina erbjudanden

    Mina inköpslistor

    Mina recept

    Mina middagar

    Vecka 17

    Planera middagar V.17

    Utgå från ett färdigt förslag eller komponera din vecka själv.

    Lägg i inköpslistan

    Vecka 18

    Planera middagar V.18

    Utgå från ett färdigt förslag eller komponera din vecka själv.

    Lägg i inköpslistan

    Mina Idéer