Artikel/Notis 1973 Artikel om KF Provkök "Ett provkok blev provkök"

Kooperativ krönika 1970-1982

KF Provkök lanserar idén om basmat

I samarbete med socialstyrelsen och som ett led i socialstyrelsens tioårskampanj för bättre kost- och motionsvanor lanserade KF Provkök idén om basmat. Med hjälp av basmatsidén går det att informera lättbegripligt om den för många krångliga näringsläran att behöva dra in begrepp som proteiner, fleromättade fettsyrer etc. Provköket vidareutvecklade idén till Matpyramiden som lanserades av KF Provkök i tidningen Vi:s jubileumsnummer vid KF:s 75-års jubileum (Nr 36 7/9 1974).


 Matpyramiden som den såg ut i
"Vår Kokbok" 1975

Danska konsumentföreningar fusioneras

Vid årsskiftet 1972/1973 gick Danmarks största konsumentförening HB samman med centralorganisationen FDB. Därmed togs första steget på vägen mot Konsum Danmark, en fusion av de cirka 1 600 konsumentföreningarna i landet.

Läs mer
Logga in på Mina sidor
Logga in på Mina sidor
Hjälp med inloggning
Stäng

Jag har inloggning sedan tidigare

Om du haft en inloggning på coopmedmera.se sedan tidigare så kan du logga in med ditt 12-siffriga person-nummer (19ÅÅMMDDXXXX) som användarnamn och ditt gamla lösenord.

Om du nyligen har skapat en inloggning loggar du in med det användarnamn och det lösenord som du valde då du skapade inloggningen.

Jag vill skapa inloggning

Om du vill skapa inloggning väljer du Skapa inloggning.

Kontakta oss på KF

Kooperativa Förbundet

Besöksadress: 
Englundavägen 4, Solna

Postadress: 
171 88 Solna

Telefon: 010-740 00 00

orgnr: 702001-1693

info@kf.se

Vi stöder We Effect

Fattiga får det bättre Fattiga får det bättre

We Effect är en biståndsorganisation som bildades 1958 av den svenska kooperationen. Genom långsiktigt utvecklingssamarbete och hjälp till självhjälp ger vi fattiga människor verktyg att själva ta sig ur fattigdomen.

Läs mer

Hitta din konsumentförening

Bli medlem och var med och påverka! Hitta din förening via Sverige­kartan eller ditt post­nummer.